Terk Nedeniyle Boşanma Davası açmak istiyorsanız bulunduğunuz yerdeki en yakın Aile Mahkemesi’ne müracaat ederek eşinize Terk Nedeniyle Eve Dön Çağrısı yapmanız gerekmektedir. Terk Nedeniyle Eve Dön Çağrısı, İhtar Dilekçesi ile yapılır.

Eşin evi terk etmesinden itibaren 4 ay süre geçmesi gerekmektedir. Bu süre geçtikten sonra Eve Dön Çağrısı yapılmaktadır. Eşin Evi Terk etmesi durumunda ne yapılması gerektiği daha açık bir şekilde Türk Medeni Kanunu 164. Maddede açıklanmıştır;
Madde 164- Eşlerden biri, evlilik birliğinden doğan yükümlülüklerini yerine getirmemek maksadıyla diğerini terk ettiği veya haklı bir sebep olmadan ortak konuta dönmediği takdirde ayrılık, en az altı ay sürmüş ve bu durum devam etmekte ve istem üzerine hâkim veya noter tarafından yapılan ihtar sonuçsuz kalmış ise; terk edilen eş, boşanma davası açabilir. Diğerini ortak konutu terk etmeye zorlayan veya haklı bir sebep olmaksızın ortak konuta dönmesini engelleyen eş de terk etmiş sayılır. Davaya hakkı olan eşin istemi üzerine hâkim veya noter, esası incelemeden yapacağı ihtarda terk eden eşe iki ay içinde ortak konuta dönmesi gerektiği ve dönmemesi hâlinde doğacak sonuçlar hakkında uyarıda bulunur. Bu ihtar gerektiğinde ilân yoluyla yapılır. Ancak, boşanma davası açmak için belirli sürenin dördüncü ayı bitmedikçe ihtar isteminde bulunulamaz ve ihtardan sonra iki ay geçmedikçe dava açılamaz.
Türk Medeni Kanununun 164. maddesinde açıklandığı üzere İhtar yapıldıktan sonra 2 ay süre beklemek gerekmektedir. 2 ay süre dolduktan sonra Eşin eve gelmemesi durumunda Terk Nedeniyle Boşanma davası açılması gerekmektedir.
Eve Dön Çağrısı, İhtar Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Aile Mahkemesi’ne verilecek olan İhtar dilekçesinde bazı temel bilgilerin bulunması gerekir. Bahse konu Temel Bilgiler şöyledir;
- İhtar Talep edenin Adı Soyadı
- İhtar Talep edenin T.C. Kimlik Numarası
- İhtar Talep edenin Adresi
- Karşı Tarafın Adı Soyadı
- Karşı Tarafın T.C. Kimlik Numarası
- Karşı Tarafın Adresi
- Konu: Terk Nedeniyle Eve Dön ihtarıdır
- Açıklamalar:
- Hukuki Deliller
- Hukuki Sebepler
- Sonuç ve İstem
- Tarih
- İhtar Talep Edenin Adı, Soyadı, İmzası
Terk Nedeniyle Boşanma Davası Nasıl Açılır?
Terk Nedeniyle Boşanma Dava dilekçesi ile açılacaktır. Bahse Konu Dava Dilekçesi teferruatlıdır. Daha önce Dilekçe yazmamış, yeterli bilgisi olmayan, nasıl dilekçe yazacağını bilmeyen kişilere Dilekçe Hizmeti almalarını tavsiye etmekteyiz.
Dilekçe yazmak için Yeterli bilginiz yoksa; İletişim sayfamızı ziyaret ederek bize ulaşabilirsiniz.
Terk Nedeniyle Boşanma davası açmak istiyorum. Dilekçe konusunda ne yapacağımı bilmiyorum. Tavsiye üzerine sizden dilekçe yazdırmak istiyorum. Ücret hakkında bilgi verir misiniz?
Merhaba, Terk Nedeniyle Boşanma Davası için Dilekçe Ücret bilgisi tarafınıza iletilmiştir. Tüm dilekçe ihtiyaçlarınız için bize WhatsApp üzerinden ulaşmanız mümkündür.
Eşim evi terk etti. 5 aydır gelmiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Dilekçeyi nasıl yazacağımı bilmiyorum. Yanlış iş yapmak istemem. Yardımcı olur musunuz?
Tabii ki yardımcı olurum. Konu ile ilgili tarafınıza bilgilendirme yapılmıştır. İyi günler dilerim.
Terk Nedeniyle Boşanma Davası açmak istiyorum. Dilekçe yazdırmam gerekiyor. Ücreti ne olur?
Terk Nedeniyle Boşanma Davası için Dilekçe gerektiği doğrudur. Dilekçenin Ücreti ile ilgili tarafınıza bilgilendirme yapılmıştır.