Aleyhinde dava açılmış olan kişiler için hazırlanmış bu sayfada, davaya cevap dilekçesinin yazım işlemi hakkında bilgi verilmiştir. Hukuk muhakemeleri kanunu madde 129’a göre noksan olmayacak şekilde davaya cevap dilekçesi yazılmalıdır. Dilekçenin yazım işlemi konusunda yardıma ihtiyaç duyanlar “Online dilekçe” hizmeti alabilir.
Davaya cevap dilekçesi yazarken uygulanması gereken püf noktalar hangileri?
Has Arzuhalci olarak; yazdığımız tüm dilekçelerde 20 yılın üzerindeki deneyimin vermiş olduğu alışkanlığı kullanıyoruz. Yazdığımız dilekçeler; “kişiye özel dilekçe” niteliğindedir. Siz değerli müşterilerimiz; Davaya cevap dilekçesi yazarken, dilekçe içindeki cümle düşüklüğü ve hataların giderilmesi hedeflenmelidir. İlk kez cevap dilekçesi yazan kişi; dilekçesinin sorunsuz ve okunduğunda kolay anlaşılabilir olması için saatlerce zaman harcayabilir. Yazdığı veya yazacağı dilekçe ile ilgili şüphe içerisinde olan kişiye Has Arzuhalci’den dilekçe hizmeti almasını tavsiye ediyoruz. 45 dakika – 90 dakika arası sürede kişiye özel dilekçeyi hazır hâle getirebiliyoruz.
Dava dilekçesi incelenip davada ileri sürülen iddialara cevap verilmelidir.
Çoğu zaman dava dilekçesinde amacı dışında iddialarda bulunulduğu ve bu iddiaları destekleyecek delillerin bulunmaması durumu ile karşılaştık. Hukuk muhakemeleri kanunu madde 190’da ispat yükü kavramı davalının lehine bir durumdur. Davacı taraf; dava dilekçesinde iddia ettiği hususları ispat etmek ile mükelleftir. İddia edilen hususlar “ispat yükü” kapsamında olup ispat yerine getirilemiyorsa Davacı tarafın açtığı davanın kusuru ortaya çıkmış olacaktır. Davalı taraf; dava içeriğinde ispat yüküne bağlı iddiaların yerine getirilmesini talep etme hakkına sahiptir. Davacı taraf bahse konu davayı, çoğu zaman kazanç elde etmek maksadıyla açmaktadır.
Bizler her zaman şu gerçeği açıklıyoruz;
Davanın açıklaması ve iddiaları, konusundan önemlidir. Davaya cevap, dava dilekçesi incelenerek ve davalı beyanları yazılarak ilgili mahkemeye ibraz edilir.

Davaya cevap dilekçesi ezbere yazılmamalıdır
Davanın türüne göre; davaya cevap dilekçesinin yazımı değişmektedir. Bazende örneklerden faydalanmak fikir verici olabilir. Ancak; dava kişiye özel açılmış olduğundan, davaya cevap dilekçesi kişiye özel yazılmalıdır. Dilekçe büromuz, “ekonomik ücret” uygulaması ile müşteri memnuniyeti sağlamaktadır. Çünkü; kaliteli olduğu iddia edilen dilekçenin ücretininde fahiş olması hikâyeden ibarettir. Dilekçenizi “dilekçe bürosu” na yazdırırsanız kaliteli ve hesaplı hizmet almanız mümkündür.
Davaya cevap dilekçesinde bulunması gereken bilgiler nelerdir?
Hukuk Muhakemeleri Kanunu Madde 129’da davaya cevap dilekçesinde bulunması gerekli bilgiler açıklanmıştır. İkinci cevap dilekçesi de benzer şekildedir.
MADDE 129- (1) Cevap dilekçesinde aşağıdaki hususlar bulunur:
a) Mahkemenin adı.
b) Davacı ile davalının adı, soyadı ve adresleri; davalı yurt dışında ise açılan dava ile ilgili işlemlere esas olmak üzere yurt içinde göstereceği bir adres.
c) Davalının Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası.
ç) Varsa, tarafların kanuni temsilcilerinin ve davacı vekilinin adı, soyadı ve adresleri.
d) Davalının savunmasının dayanağı olan bütün vakıaların sıra numarası altında açık özetleri.
e) Savunmanın dayanağı olarak ileri sürülen her bir vakıanın hangi delillerle ispat edileceği.
f) Dayanılan hukuki sebepler.
g) Açık bir şekilde talep sonucu.
ğ) Davalının veya varsa kanuni temsilcisinin yahut vekilinin imzası.
(2) 121 inci madde hükmü cevap dilekçesi hakkında da uygulanır.
Davaya cevap dilekçesi yazdırmak istiyorum ne yapmalıyım?
Has Arzuhalci, davaya cevap dilekçesi yazdırmak isteyen kişinin gereksinimini kısa sürede karşılamaktadır. Aleyhinde açılmış olan davaya cevap dilekçesi yazacak bilgi ve tecrübeye sahip olmayan kişi “dilekçe yazımı” konusunda destek alabilir. Mutlaka; dilekçe ihtiyacı olan kişi; yazdıracağı dilekçe ile ilgili uygun ücret bilgisi almaktadır. Türkiye’nin 81 iline “Online dilekçe” hizmeti mevcuttur.
Dilekçe yazdırmak için; Has Arzuhalci’ye nasıl ulaşabilirim?
Has Arzuhalci’ye ulaşmak oldukça kolaydır. Mobil cihazlar, cep telefonları üzerinden web sitemize bağlanarak “Arzuhalciyi ara” veya “Whatsapp iletişim” butonları kullanılmaktadır.
Yazdırmak istediğim dilekçe ne kadar sürede hazır olur?
Dilekçe yazım süresi, dilekçenin türüne göre değişir. Ancak; çoğu zaman dilekçeyi 45 dakika – 90 dakika arasında yazıp gönderebiliyoruz. Dilekçe yazım sürecinde; aleyhinde dava açılmış olan kişinin Dava dilekçesi ve Tensip zaptını bize “Whatsapp iletişim” kanalı üzerinden göndermesi gerekmektedir. Dava dilekçesine göre, davaya cevap dilekçesi yazıp kısa sürede gönderebiliyoruz.
Davaya cevap dilekçesi ücreti nedir?
Yazdığımız tüm dilekçeler “ekonomik ücret” kapsamındadır. Siz değerli müşterilerimiz; Piyasada dilekçe ücretinin fahiş olmasından yakınmaktadır. Yazdırmak istediğiniz dilekçeler için fahiş ücretler talep etmiyoruz. Has Arzuhalci’ye yazdırdığınız dilekçeler “ekonomik ücret” kapsamında olduğundan “fahiş ücretli dilekçe” mağduru olmayacak, aldığınız hizmetten memnun kalacaksınız.
Yorum ekle